Startside.

Ham jeg adlyder...hans side...

Børge Jensen...

På en smuk forårsdag, hvor solen skinnede fra en skyfri himmel kom jeg til verden. Klokken var ca. 14.00 da jeg arriverede i en fødestue på Fødselsanstalten Jylland i Århus.  Udenfor vinduerne stod de Japanske kirsebær i  blomst. En smuk og dejlig dag dengang i 1950 den 3. maj. Jeg var ganske normal, bortset fra en lille detalje som gjorde min mor bange! Jeg havde svømmehud mellem et par tæer på begge mine fødder. Så skulle man tro, at jeg engang ville blive en dygtig svømmer, det blev jeg bestemt ikke!

Jeg blev straks lillebror, da min storebror Bendt var født nogle år tidligere. Storebror blev jeg først året efter, idet min lillesøster Berit blev født i september. 

Mine første leveår husker jeg ikke meget fra, men mon ikke de er gået med amning og bleskift. Mine tidligste erindringer stammer fra det sted, hvor vi dengang boede i Århus. Istedgade på Frederiksbjerg en sidegade til Jægergårdsgade hen mod Banen. Huset var slumagtigt med lokum i gården, sådan et sted, hvor man 'gjorde' ned i en spand, papiret var nr.00 en rulle stift papir, hvor man måtte nulre papiret inden brug. Om natten kom 'Natmændende' og tømte spanden. I 1954 sker det, vi flytter i en helt nybygget ejendom i Møllevangen. Vild luksus efter den tids standard. 2½ værelse, med køkken - dog uden køleskab - og et badeværelse med varmt og koldt vand og med badekar...Jeg kan stadig huske flytningen til den nye bydel Møllevangen.

 

Min slægt   

Vores familie havde forbindelse med denne herre, nedenfor kan du se hvordan. 

Gadsø Julius Ohms  

Læs mere om Ohms

Startside.